Det finns hur mycket inspiration som helst när det kommer till mat och dryck. Men en riktig bok, som man kan bläddra i, är en alldeles speciell känsla. Under 2019 kom det en mängd böcker för den mat- och dryckintresserade. Vi presenterar 62 stycken.
New York för foodisar
Av: Martin Gelin
Natur och Kultur
Ciderrevolution!
Av: Mikael Nypelius och Karl Sjöström
Natur och Kultur
Det nordiska skafferiet.
Torkning, mjölksyrning, fermentering, inläggningar, olja, vinäger & salt
Av: Johan Björkman
Natur och Kultur
Korean BBQ
Av: Jonas Cramby
Natur och Kultur
Berlin för foodisar
Av: Sara Berg
Natur och Kultur
Manifest för bättre kaffe
Av: Joanna Alm
Natur och kultur
Stockholm för foodisar
Av: Jonas Cramby
Natur och Kultur
Högtid. Alla de klassiska rätterna (och några nya) Påsk, midsommar, kräftor, surströmming & jul
Av: Stefan Ekengren
Natur och Kultur
Thai hemma
Av: Tove Nilsson
Natur och Kultur
Japanska bakverk
Av: Ai Ventura,
Natur och Kultur
Grilla vego
Av: Paul Svensson (Nyutgåva)
Norstedts
Vegan BBQ Grilla grönt och galet gott!
Av: Mattias Kristiansson (Nyutgåva)
Norstedts
Mannerströms berså Sommar på landet
Av: Leif Mannerström
Norstedts
Mitt medelhavskök
Till bords med en italienare och två professorer
Av: Fernando di Luca
Norstedts
Destination Beautyfood
Av: Maria Ahlgren
Norstedts
Little Green Kitchen Enkla vegetariska recept för hela familjen
Av: David Frenkiel & Luise Vindahl
Norstedts
Gofika Med Jan Hedh & Olof Viktors Café (nyutgåva)
Norstedts
Friterat. Konsten att fritera allt!
Av: Paul Kühlhorn & Eva Liljefors
Norstedts
Vego i världsklass
Av: Linda Bakkman, Gustav Johansson & Anna Richert
Norstedts
Soup Yourself. Näringsmaxa med gröna soppor
Av: Hanna Dunér, Julia Tuvesson
Norstedts
Käka grönt!
Av: Julia Tuvesson
Norstedts
Värmande vego
Comfort Food Deluxe
Av: Karoline Jönsson
Norstedts
Preppa som en kock
Av: Magnus Albrektsson
Norstedts
Meat Cravings
Av: Henning Kvick
Norstedts
Bästa kladdkakorna
Av: Mia Öhrn
Norstedts
Äntligen helg Lite vassare, mycket godare (nyutgåva)
Av: Tom Sjöstedt
Norstedts
Vår kokbok vegan (Uppdatering)
Av: Sara Begner
Norstedts
Chez Wood, en kokbok för vardag, vila och fest
Av: Sofia Wood
Norstedts
Recept som förändrar världen
Av: Johan Rockström, Victoria Bignet, Malin Landqvist
Max Ström
Lindas julbak – Saffransbullar, julgodis, matbröd och annat gott som hör julen till
Av: Linda Andersson
Semic
Matbröd – från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa
Av: Fredrik Nylén
Semic
Pizza – äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert
Av: Samantha Santambrogio-Öberg
Semic
Allt i ett-rätter för plåt, panna, form och gryta
Av: Kristina Eriksson
Semic
Köksalmanack 2020
Semic
Vego – snabbt och enkelt
Av: Mattias Kristiansson
Semic
Laga vilt – bästa recepten med hjort, vildsvin och älg
Av: Anders Levén
Semic
Smart mat för en frisk kropp och hjärna
Av: Susanne Hovenäs, Veronica Hedberg
Semic
Sylta, safta & lägg in – ta vara på naturens skafferi
Av: Cecilia Björk Tengå
Semic
Cheesecakes och kladdkakor
Av: Lena Söderström
Semic
Grilla mer! – Bbq, kött, fisk, vego, tillbehör & såser
Av: Per Ehrlund
Semic
Lättlagade bufféer för hela året
Av: Maud Onnermark
Semic
Hamburgare och texmex
Av: Lena Söderström
Semic
Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal
Av: Tomas Södergren, Katarina Nordgren
Semic
Middag på 15 minuter – Gott och vällagat för hela familjen
Av: Maria Zihammou
Semic
Jul: hur lätt som helst
Av: Jessica Frej
Harper Collins Nordic
Grilla: Hur lätt som helst
Av: Jessica Frej
Harper Collins Nordic
Super Tasty Thai!
Av: Wichudaporn Chaiyasaeng
Bonnier fakta
Morberg Bakfickan
Av: Per Morberg
Bonnier fakta
Jennys jul
Recept och matinspiration för hela december
Av: Jenny Warsén
Bonnier fakta
Kokbok för grå dagar
Av: Mathias Dahlgren
Bonnier fakta
Vegansk husmanskost
Av: Gustav Johansson
Bonnier fakta
Rädda maten!
Manual för minskat matsvinn
Av: Christofer Ekman, Paul Svensson
Bonnier fakta
Zeinas green kitchen
Av: Zeina Mourtada
Bonnier fakta
PREPP Vegorecept för en smartare vardag
Av: Ylva Bergqvist
Bonnier Fakta
Baka bröd
Enkla recept för stora och små
Av: Martin Johansson
Bonnier fakta
Baka utan ugn
Av: Camilla Hamid
Bonnier fakta
Eld rök grönt
Av: Martin Nordin
Bonnier fakta
Mandelmanns söta – recept och baktankar från Djupadal
Av: Gustav Mandelmann, Marie Mandelmann
Bonnier fakta
Chokladbollar på nya sätt
Av: Mia Öhrn
Bonnier fakta
Laga mat från grunden med systrarna Eisenman
Alltifrån marmelad och ketchup till kimchi och mozzarella.
Av: Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
Bonnier fakta
Från skog till bord
Vinnare av Sveriges mästerkock 2019
Av: Gabriel Jonsson
Bonnier fakta
Jamie lagar Italien
Av: Jamie Oliver
Bonnier fakta