Det finns hur mycket inspiration som helst när det kommer till mat och dryck. Men en riktig bok, som man kan bläddra i, är en alldeles speciell känsla. Under 2019 kom det en mängd böcker för den mat- och dryckintresserade. Vi presenterar 62 stycken.
New York för foodisar
Av: Martin Gelin
Natur och Kultur
Läs mer (extern länk)
Ciderrevolution!
Av: Mikael Nypelius och Karl Sjöström
Natur och Kultur
Läs mer (extern länk)
Det nordiska skafferiet.
Torkning, mjölksyrning, fermentering, inläggningar, olja, vinäger & salt
Av: Johan Björkman
Natur och Kultur
Läs mer (extern länk)
Korean BBQ
Av: Jonas Cramby
Natur och Kultur
Läs mer (extern länk)
Berlin för foodisar
Av: Sara Berg
Natur och Kultur
Läs mer (extern länk)
Manifest för bättre kaffe
Av: Joanna Alm
Natur och kultur
Läs mer (extern länk)
Stockholm för foodisar
Av: Jonas Cramby
Natur och Kultur
Läs mer (extern länk)
Högtid. Alla de klassiska rätterna (och några nya) Påsk, midsommar, kräftor, surströmming & jul
Av: Stefan Ekengren
Natur och Kultur
Läs mer (extern länk)
Thai hemma
Av: Tove Nilsson
Natur och Kultur
Läs mer (extern länk)
Japanska bakverk
Av: Ai Ventura,
Natur och Kultur
Läs mer (extern länk)
Grilla vego
Av: Paul Svensson (Nyutgåva)
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Vegan BBQ Grilla grönt och galet gott!
Av: Mattias Kristiansson (Nyutgåva)
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Mannerströms berså Sommar på landet
Av: Leif Mannerström
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Mitt medelhavskök
Till bords med en italienare och två professorer
Av: Fernando di Luca
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Destination Beautyfood
Av: Maria Ahlgren
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Little Green Kitchen Enkla vegetariska recept för hela familjen
Av: David Frenkiel & Luise Vindahl
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Gofika Med Jan Hedh & Olof Viktors Café (nyutgåva)
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Friterat. Konsten att fritera allt!
Av: Paul Kühlhorn & Eva Liljefors
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Vego i världsklass
Av: Linda Bakkman, Gustav Johansson & Anna Richert
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Soup Yourself. Näringsmaxa med gröna soppor
Av: Hanna Dunér, Julia Tuvesson
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Käka grönt!
Av: Julia Tuvesson
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Värmande vego
Comfort Food Deluxe
Av: Karoline Jönsson
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Preppa som en kock
Av: Magnus Albrektsson
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Meat Cravings
Av: Henning Kvick
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Bästa kladdkakorna
Av: Mia Öhrn
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Äntligen helg Lite vassare, mycket godare (nyutgåva)
Av: Tom Sjöstedt
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Vår kokbok vegan (Uppdatering)
Av: Sara Begner
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Chez Wood, en kokbok för vardag, vila och fest
Av: Sofia Wood
Norstedts
Läs mer (extern länk)
Recept som förändrar världen
Av: Johan Rockström, Victoria Bignet, Malin Landqvist
Max Ström
Läs mer (extern länk)
Lindas julbak – Saffransbullar, julgodis, matbröd och annat gott som hör julen till
Av: Linda Andersson
Semic
Läs mer (extern länk)
Matbröd – från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa
Av: Fredrik Nylén
Semic
Läs mer (extern länk)
Pizza – äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert
Av: Samantha Santambrogio-Öberg
Semic
Läs mer (extern länk)
Allt i ett-rätter för plåt, panna, form och gryta
Av: Kristina Eriksson
Semic
Läs mer (extern länk)
Köksalmanack 2020
Semic
Läs mer (extern länk)
Vego – snabbt och enkelt
Av: Mattias Kristiansson
Semic
Läs mer (extern länk)
Laga vilt – bästa recepten med hjort, vildsvin och älg
Av: Anders Levén
Semic
Läs mer (extern länk)
Smart mat för en frisk kropp och hjärna
Av: Susanne Hovenäs, Veronica Hedberg
Semic
Läs mer (extern länk)
Sylta, safta & lägg in – ta vara på naturens skafferi
Av: Cecilia Björk Tengå
Semic
Läs mer (extern länk)
Cheesecakes och kladdkakor
Av: Lena Söderström
Semic
Läs mer (extern länk)
Grilla mer! – Bbq, kött, fisk, vego, tillbehör & såser
Av: Per Ehrlund
Semic
Läs mer (extern länk)
Lättlagade bufféer för hela året
Av: Maud Onnermark
Semic
Läs mer (extern länk)
Hamburgare och texmex
Av: Lena Söderström
Semic
Läs mer (extern länk)
Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal
Av: Tomas Södergren, Katarina Nordgren
Semic
Läs mer (extern länk)
Middag på 15 minuter – Gott och vällagat för hela familjen
Av: Maria Zihammou
Semic
Läs mer (extern länk)
Jul: hur lätt som helst
Av: Jessica Frej
Harper Collins Nordic
Läs mer (extern länk)
Grilla: Hur lätt som helst
Av: Jessica Frej
Harper Collins Nordic
Läs mer (extern länk)
Super Tasty Thai!
Av: Wichudaporn Chaiyasaeng
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Morberg Bakfickan
Av: Per Morberg
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Jennys jul
Recept och matinspiration för hela december
Av: Jenny Warsén
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Kokbok för grå dagar
Av: Mathias Dahlgren
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Vegansk husmanskost
Av: Gustav Johansson
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Rädda maten!
Manual för minskat matsvinn
Av: Christofer Ekman, Paul Svensson
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Zeinas green kitchen
Av: Zeina Mourtada
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
PREPP Vegorecept för en smartare vardag
Av: Ylva Bergqvist
Bonnier Fakta
Läs mer (extern länk)
Baka bröd
Enkla recept för stora och små
Av: Martin Johansson
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Baka utan ugn
Av: Camilla Hamid
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Eld rök grönt
Av: Martin Nordin
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Mandelmanns söta - recept och baktankar från Djupadal
Av: Gustav Mandelmann, Marie Mandelmann
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Chokladbollar på nya sätt
Av: Mia Öhrn
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Laga mat från grunden med systrarna Eisenman
Alltifrån marmelad och ketchup till kimchi och mozzarella.
Av: Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Från skog till bord
Vinnare av Sveriges mästerkock 2019
Av: Gabriel Jonsson
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)
Jamie lagar Italien
Av: Jamie Oliver
Bonnier fakta
Läs mer (extern länk)