62 kokböcker från 2019

Det finns hur mycket inspiration som helst när det kommer till mat och dryck. Men en riktig bok, som man kan bläddra i, är en alldeles speciell känsla. Under 2019 kom det en mängd böcker för den mat- och dryckintresserade. Vi presenterar 62 stycken.
New York för foodisar Av: Martin Gelin Natur och Kultur Läs mer (extern länk) 
Ciderrevolution! Av: Mikael Nypelius och Karl Sjöström Natur och Kultur Läs mer (extern länk) 
Det nordiska skafferiet. Torkning, mjölksyrning, fermentering, inläggningar, olja, vinäger & salt Av: Johan Björkman Natur och Kultur Läs mer (extern länk) 
Korean BBQ Av: Jonas Cramby Natur och Kultur Läs mer (extern länk)
Berlin för foodisar Av: Sara Berg Natur och Kultur Läs mer (extern länk) 
Manifest för bättre kaffe Av: Joanna Alm Natur och kultur Läs mer (extern länk)
Stockholm för foodisar Av: Jonas Cramby Natur och Kultur Läs mer (extern länk) 
Högtid. Alla de klassiska rätterna (och några nya) Påsk, midsommar, kräftor, surströmming & jul Av: Stefan Ekengren Natur och Kultur Läs mer (extern länk) 
Thai hemma Av: Tove Nilsson Natur och Kultur Läs mer (extern länk) 
Japanska bakverk Av: Ai Ventura, Natur och Kultur Läs mer (extern länk) 
Grilla vego Av: Paul Svensson (Nyutgåva) Norstedts Läs mer (extern länk) 
Vegan BBQ Grilla grönt och galet gott! Av: Mattias Kristiansson (Nyutgåva) Norstedts Läs mer (extern länk) 
Mannerströms berså Sommar på landet Av: Leif Mannerström Norstedts Läs mer (extern länk) 
Mitt medelhavskök Till bords med en italienare och två professorer Av: Fernando di Luca Norstedts Läs mer (extern länk) 
Destination Beautyfood Av: Maria Ahlgren Norstedts Läs mer (extern länk) 
Little Green Kitchen Enkla vegetariska recept för hela familjen Av: David Frenkiel & Luise Vindahl Norstedts Läs mer (extern länk) 
Gofika Med Jan Hedh & Olof Viktors Café (nyutgåva) Norstedts Läs mer (extern länk) 
Friterat. Konsten att fritera allt! Av: Paul Kühlhorn & Eva Liljefors Norstedts Läs mer (extern länk) 
Vego i världsklass Av: Linda Bakkman, Gustav Johansson & Anna Richert Norstedts Läs mer (extern länk) 
Soup Yourself. Näringsmaxa med gröna soppor Av: Hanna Dunér, Julia Tuvesson Norstedts Läs mer (extern länk) 
Käka grönt! Av: Julia Tuvesson Norstedts Läs mer (extern länk) 
Värmande vego Comfort Food Deluxe Av: Karoline Jönsson Norstedts Läs mer (extern länk) 
Preppa som en kock Av: Magnus Albrektsson Norstedts Läs mer (extern länk) 
Meat Cravings Av: Henning Kvick Norstedts Läs mer (extern länk) 
Bästa kladdkakorna Av: Mia Öhrn Norstedts Läs mer (extern länk) 
Äntligen helg Lite vassare, mycket godare (nyutgåva) Av: Tom Sjöstedt Norstedts Läs mer (extern länk) 
Vår kokbok vegan (Uppdatering) Av: Sara Begner Norstedts Läs mer (extern länk) 
Chez Wood, en kokbok för vardag, vila och fest Av: Sofia Wood Norstedts Läs mer (extern länk) 
Recept som förändrar världen Av: Johan Rockström, Victoria Bignet, Malin Landqvist Max Ström Läs mer (extern länk) 
Lindas julbak – Saffransbullar, julgodis, matbröd och annat gott som hör julen till Av: Linda Andersson Semic Läs mer (extern länk) 
Matbröd – från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa Av: Fredrik Nylén Semic Läs mer (extern länk) 
Pizza – äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert Av: Samantha Santambrogio-Öberg Semic Läs mer (extern länk) 
Allt i ett-rätter för plåt, panna, form och gryta Av: Kristina Eriksson Semic Läs mer (extern länk) 
Köksalmanack 2020 Semic Läs mer (extern länk) 
Vego – snabbt och enkelt Av: Mattias Kristiansson Semic Läs mer (extern länk) 
Laga vilt – bästa recepten med hjort, vildsvin och älg Av: Anders Levén Semic Läs mer (extern länk) 
Smart mat för en frisk kropp och hjärna Av: Susanne Hovenäs, Veronica Hedberg Semic Läs mer (extern länk) 
Sylta, safta & lägg in – ta vara på naturens skafferi Av: Cecilia Björk Tengå Semic Läs mer (extern länk) 
Cheesecakes och kladdkakor Av: Lena Söderström Semic Läs mer (extern länk) 
Grilla mer! – Bbq, kött, fisk, vego, tillbehör & såser Av: Per Ehrlund Semic Läs mer (extern länk) 
Lättlagade bufféer för hela året Av: Maud Onnermark Semic Läs mer (extern länk) 
Hamburgare och texmex Av: Lena Söderström Semic Läs mer (extern länk) 
Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal Av: Tomas Södergren, Katarina Nordgren Semic Läs mer (extern länk)
Middag på 15 minuter – Gott och vällagat för hela familjen Av: Maria Zihammou Semic Läs mer (extern länk) 
Jul: hur lätt som helst Av: Jessica Frej Harper Collins Nordic Läs mer (extern länk)
Grilla: Hur lätt som helst Av: Jessica Frej Harper Collins Nordic Läs mer (extern länk)
Super Tasty Thai! Av: Wichudaporn Chaiyasaeng Bonnier fakta Läs mer (extern länk) 
Morberg Bakfickan Av: Per Morberg Bonnier fakta Läs mer (extern länk) 
Jennys jul Recept och matinspiration för hela december Av: Jenny Warsén Bonnier fakta Läs mer (extern länk) 
Kokbok för grå dagar Av: Mathias Dahlgren Bonnier fakta Läs mer (extern länk) 
Vegansk husmanskost Av: Gustav Johansson Bonnier fakta Läs mer (extern länk) 
Rädda maten! Manual för minskat matsvinn Av: Christofer Ekman, Paul Svensson Bonnier fakta Läs mer (extern länk) 
Zeinas green kitchen Av: Zeina Mourtada Bonnier fakta Läs mer (extern länk)
PREPP Vegorecept för en smartare vardag Av: Ylva Bergqvist Bonnier Fakta Läs mer (extern länk) 
Baka bröd Enkla recept för stora och små Av: Martin Johansson Bonnier fakta Läs mer (extern länk) 
Baka utan ugn Av: Camilla Hamid Bonnier fakta Läs mer (extern länk) 
Eld rök grönt Av: Martin Nordin Bonnier fakta Läs mer (extern länk) 
Mandelmanns söta - recept och baktankar från Djupadal Av: Gustav Mandelmann, Marie Mandelmann Bonnier fakta Läs mer (extern länk)
Chokladbollar på nya sätt Av: Mia Öhrn Bonnier fakta Läs mer (extern länk)
Laga mat från grunden med systrarna Eisenman Alltifrån marmelad och ketchup till kimchi och mozzarella. Av: Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman Bonnier fakta Läs mer (extern länk)
Från skog till bord Vinnare av Sveriges mästerkock 2019 Av: Gabriel Jonsson Bonnier fakta Läs mer (extern länk) 
Jamie lagar Italien Av: Jamie Oliver Bonnier fakta Läs mer (extern länk)

Läs mer!

 
 

Fem kokböcker för barn