Kamben, de lite kortare tunna revbenspjällen, är som gjorda för att äta ute vid en dramatsik glöd. Ät med händerna, det är kladdigt, men härligt!
Kamben är goda med lite sting som i vårt recept här nedanför med en marinad med bland annat gochujangpasta – en koreansk chilipasta som ger både hetta och sötma.
Servera kambenen med en fräsch sommarsallad eller krämig cole slaw, ett gott bröd eller med somrig smörig nypotatis. Eller varför inte testa Kaijas pamesangrillade majskolvar?
Ät med händerna, det är kladdigt, men härligt!
East west-grillade kamben
1 kg kamben
2 dl Guinness
1,5 dl soja
0,5 dl vatten
East west-sås
10 g vatten
40 g japansk soja
70 g socker
180 g gochujangpasta
15 g ättika
10 g sesamolja
Ta bort hinnan på baksidan av kambenen. Det är enklast att använda sig av en tång eller en liten kniv.
Blanda Guinness, soja och vatten och lägg ner kambenen i lagen och låt marinera minst två timmar.
Blanda vatten, japansk soja och socker till sockret löst upp sig. Blanda därefter i resten av ingredienserna.
Rulla in kambenen i två lager folie till
sammans med lite av marinaden. Börja med att grilla kambenen på indirekt värme i ungefär 1,5 timme, ta ut kambenen ur folien och pensla kambenen med East westsåsen och flytta över på direkt värme. Grilla i 10 minuter, pensla med jämna mellanrum tills benen lossnar från köttet.