Kladdiga kära kambenskompisar

Kamben, de lite kortare tunna revbenspjällen, är som gjorda för att äta ute vid en dramatsik glöd. Ät med händerna, det är kladdigt, men härligt!

Kamben är goda med lite sting som i vårt recept här nedanför med en marinad med bland annat gochujangpasta – en koreansk chilipasta som ger både hetta och sötma.
Servera kambenen med en fräsch sommarsallad eller krämig cole slaw, ett gott bröd eller med somrig smörig nypotatis. Eller varför inte testa Kaijas pamesangrillade majskolvar?
Ät med händerna, det är kladdigt, men härligt!

East west-grillade kamben

1 kg kamben
2 dl Guinness
1,5 dl soja
0,5 dl vatten
East west-sås
10 g vatten
40 g japansk soja
70 g socker
180 g gochujangpasta
15 g ättika
10 g sesamolja

Ta bort hinnan på baksidan av kambenen. Det är enklast att använda sig av en tång eller en liten kniv.
Blanda Guinness, soja och vatten och lägg ner kambenen i lagen och låt marinera minst två timmar.
Blanda vatten, japansk soja och socker till sockret löst upp sig. Blanda därefter i resten av ingredienserna.
Rulla in kambenen i två lager folie till
sammans med lite av marinaden. Börja med att grilla kambenen på indirekt värme i ungefär 1,5 timme, ta ut kambenen ur folien och pensla kambenen med East westsåsen och flytta över på direkt värme. Grilla i 10 minuter, pensla med jämna mellanrum tills benen lossnar från köttet.

Välkommen till Kaija i Stallet

Hos oss kan du ha kundevent, konferenser eller möten i en helt unik, avslappnande och inspirerande miljö. Kom och häng hos oss!
Vi har flera olika miljöer både utomhus och inne: stallet, orangeriet, trädgården, pergolan, bagarstugan, grillplatsen med Ofyren och boulebanan.
Du väljer själv hur du vill disponera Stallet.
Stallet invigdes hösten 2019 och här finns den allra mest moderna utrustningen för en grym konferens eller ett lyckat kundmöte!
Hos Kaija har ni alltid hela stället för er själva

Konferens hos Kaija

Dagkonferens från 1 295 kr/person

Välkomna på kickoff, konferens eller kundmöte. Hos Kaija finns inte ”bara” konferens. Här möts du av lugnet och inspirationen infinner sig redan på parkeringen. Här har ni alltid hela stället för er själva. Både inne i Stallet, i Orangeriet, i vår Bagarstuga och ute i Trädgården med grillplatsen, pergolan, lekplatsen och alla de magiska miljöerna under alla årstider. Vi har toppmodern konferensutrustning och möblerar efter era önskemål. I dagkonferensen ingår förmiddagskaffe med smörgås, lunch och kaffe med hembakat. Lägg till dryckespaket, middag/middagsaktivitet, en femkamp eller annan aktivitet. Eller varför inte en spännande provning?

Skicka en bokningsförfrågan