I dag är det Kanelbullens dag! En dag man inte bara slarvar bort hur som helst. En mycket bra dag att baka på så klart! Vi har testat 7 olika kanelsorter, alla med lite olika smak och karaktär. Du väljer själv
Kanel tas fram av barken på arter ur kanelsläktet. Det finns cirka 250 olika arter. Barken skalas av, torkas och rullas till kanelstänger, som sedan ofta mals till pulver. Även bladen från kanelfrukterna kan användas. Kanelbullens dag har firats i Sverige sedan 1999 och infaller den 4 oktober.
Kaija testar sju olika kalesorter (utan inbördes ordning)
1 Santa Maria kanel
Smak: torr, mild-medel hög smak, en del beska
2 Santa Maria ekologisk kanel
Smak: Mycket syrlig, något söt
3 Albert Ménès kanel
Besk, mycket mild smak, torr konsistens
4 Spice Master kanel Ceylon, eko
Lite kryddig, besk
5 Santa Maria Ceylon kanel eko
Smakrik dock inte typisk kanel, träbark, beska
6 ICA kanel
Lite storkornig, lite söt
7 Urtekram kanel eko
Söt, kryddig, medelbeska