Recept gul gazpacho

Gul Gazpacho

Den här läckra paprikasoppan är en riktig hit.
Ett tips är att servera som små shotar eller  i 4–6 fina glas.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.
Dela och kärna ur paprikan, skär den i bitar. Skala lök och vitlök, skär dem i grova bitar.
Blanda paprika, lök och olivolja i en ugnssäker form,
Sätt in formen i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
Skala och kärna ur gurkan, skär den i bitar.
Mixa paprika, lök tomater och gurka i en mixer tillsammans med buljongen.
Smaksätt med sherryvinäger, salt och peppar och eventuellt några droppar tabasco.
Servera med tillbehören fint hackade vid sidan om.

 

Ingredienser

1 gul paprika
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
250 gram gula tomater
½ gurka
4 dl kall grönsaksbuljong
1–1 ½ tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
ev tabasco.

Till servering

krutonger, paprika, tomater och gurka

Sushiskola med Joakim Lundblad hos Kaija

Sushiskola med Joakim Lundblad

Laga sushi med mästaren