Grönkålsformar med morotsstrassel

Lite annorlunda och otroligt goda portionsformar för julbordet.

6 port 500 g fryst grönkål 250 g kesella 2 schalottenlök 1 dl vispgrädde 1 ägg 100 g riven smakrik ost ½ tsk riven muskot Salt & peppar Morotsstrassel 1 morot 2 msk sesamfrön ½ msk olivolja 1 tsk saft av en citron Salt & peppar   Sätt ugnen på 200 grader. Tina och krama ur grönkålen. Stek löken lätt i smör. Lägg i grönkålen. Blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Fördela blandningen i små formar  om cirka 1 ½ dl. Ställ formarna i en långpanna och häll varmt vatten runt om så det går upp till formens halva höjd. Baka formarna i vattenbad i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna. Skala moroten, skär den med osthyvel i långa strimlor, blanda med övriga ingredienser. Fördela över grönkålsformarna när de har svalnat.