Grönkålsformar med morotsstrassel

Lite annorlunda och otroligt goda portionsformar för julbordet.

6 port

500 g fryst grönkål

250 g kesella

2 schalottenlök

1 dl vispgrädde

1 ägg

100 g riven smakrik ost

½ tsk riven muskot

Salt & peppar

Morotsstrassel

1 morot

2 msk sesamfrön

½ msk olivolja

1 tsk saft av en citron

Salt & peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Tina och krama ur grönkålen. Stek löken lätt i smör. Lägg i grönkålen. Blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Fördela blandningen i små formar  om cirka 1 ½ dl.

Ställ formarna i en långpanna och häll varmt vatten runt om så det går upp till formens halva höjd. Baka formarna i vattenbad i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna.

Skala moroten, skär den med osthyvel i långa strimlor, blanda med övriga ingredienser. Fördela över grönkålsformarna när de har svalnat.

Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki,…
Michel Jamais hos Kaija

Vin & mat med Michel Jamais

11 februari 2021

Bourgogne med Michel Jamais

Vin & mat i kombination med Michel Jamais

20 mars 2021