Lite annorlunda och otroligt goda portionsformar för julbordet.
6 port
500 g fryst grönkål
250 g kesella
2 schalottenlök
1 dl vispgrädde
1 ägg
100 g riven smakrik ost
½ tsk riven muskot
Salt & peppar
Morotsstrassel
1 morot
2 msk sesamfrön
½ msk olivolja
1 tsk saft av en citron
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Tina och krama ur grönkålen. Stek löken lätt i smör. Lägg i grönkålen. Blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Fördela blandningen i små formar om cirka 1 ½ dl.
Ställ formarna i en långpanna och häll varmt vatten runt om så det går upp till formens halva höjd. Baka formarna i vattenbad i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna.
Skala moroten, skär den med osthyvel i långa strimlor, blanda med övriga ingredienser. Fördela över grönkålsformarna när de har svalnat.