Grönkålsformar med morotsstrassel

Lite annorlunda och otroligt goda portionsformar för julbordet.

6 port

500 g fryst grönkål

250 g kesella

2 schalottenlök

1 dl vispgrädde

1 ägg

100 g riven smakrik ost

½ tsk riven muskot

Salt & peppar

Morotsstrassel

1 morot

2 msk sesamfrön

½ msk olivolja

1 tsk saft av en citron

Salt & peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Tina och krama ur grönkålen. Stek löken lätt i smör. Lägg i grönkålen. Blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Fördela blandningen i små formar  om cirka 1 ½ dl.

Ställ formarna i en långpanna och häll varmt vatten runt om så det går upp till formens halva höjd. Baka formarna i vattenbad i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna.

Skala moroten, skär den med osthyvel i långa strimlor, blanda med övriga ingredienser. Fördela över grönkålsformarna när de har svalnat.