Grönkålsformar med morotsstrassel

Lite annorlunda och otroligt goda portionsformar för julbordet.

6 port

500 g fryst grönkål

250 g kesella

2 schalottenlök

1 dl vispgrädde

1 ägg

100 g riven smakrik ost

½ tsk riven muskot

Salt & peppar

Morotsstrassel

1 morot

2 msk sesamfrön

½ msk olivolja

1 tsk saft av en citron

Salt & peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Tina och krama ur grönkålen. Stek löken lätt i smör. Lägg i grönkålen. Blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Fördela blandningen i små formar  om cirka 1 ½ dl.

Ställ formarna i en långpanna och häll varmt vatten runt om så det går upp till formens halva höjd. Baka formarna i vattenbad i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna.

Skala moroten, skär den med osthyvel i långa strimlor, blanda med övriga ingredienser. Fördela över grönkålsformarna när de har svalnat.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]