Grillad flankstek med ”grön curry” i grillat bröd

En helt galet god rätt som är perfekt för hela familjen. Förbered den ”gröna curryn” i god tid. Samlas sedan runt grillen och låt alla grädda sitt eget bröd i en gjutjärnspanna över elden.

Ingredienser 800 g flankstek "Grön curry" ½ silverlök 75 g jalapeños 10 g ingefära 17 g syltad ingefära 15 g gari 1 kruka koriander 2 stänk grön tabasco 1 st lime, juicen 4 msk rapsolja Bröd 50 g smör, rumsvarmt 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ½ dl, mjölk Putsa flanksteken fri från senor, salta och peppra och grilla till önskad innertemperatur. Skala silverlöken och dela den i mindre bitar. Ta bort kärnhuset från chilin. Mixa alla ingredienser i en mixer till en salsa, tillsätt oljan och smaka upp med salt och peppar. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Rulla degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händer.Rulla degen till en rulle och skär degen i 6 bitar.Kavla ut degbitarna till rundlar, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Vänd brödet när det får bruna fläckar, någon minut på varje sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns. Skiva flanksteken tunt och lägg dom på det nygrillade brödet, lägg på ”den gröna curryn” och ät medan brödet är varmt.