Grillad flankstek med ”grön curry” i grillat bröd

En helt galet god rätt som är perfekt för hela familjen. Förbered den ”gröna curryn” i god tid. Samlas sedan runt grillen och låt alla grädda sitt eget bröd i en gjutjärnspanna över elden.

Ingredienser
800 g flankstek

”Grön curry”
½ silverlök
75 g jalapeños
10 g ingefära
17 g syltad ingefära
15 g gari
1 kruka koriander
2 stänk grön tabasco
1 st lime, juicen
4 msk rapsolja

Bröd
50 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl, mjölk

Putsa flanksteken fri från senor, salta och peppra och grilla till önskad innertemperatur.

Skala silverlöken och dela den i mindre bitar. Ta bort kärnhuset från chilin. Mixa alla ingredienser i en mixer till en salsa, tillsätt oljan och smaka upp med salt och peppar.

Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Rulla degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händer.Rulla degen till en rulle och skär degen i 6 bitar.Kavla ut degbitarna till rundlar, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Vänd brödet när det får bruna fläckar, någon minut på varje sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

Skiva flanksteken tunt och lägg dom på det nygrillade brödet, lägg på ”den gröna curryn” och ät medan brödet är varmt.

Välkommen till Kaija i Stallet

Hos oss kan du ha kundevent, konferenser eller möten i en helt unik, avslappnande och inspirerande miljö. Kom och häng hos oss!
Vi har flera olika miljöer både utomhus och inne: stallet, orangeriet, trädgården, pergolan, bagarstugan, grillplatsen med Ofyren och boulebanan.
Du väljer själv hur du vill disponera Stallet.
Stallet invigdes hösten 2019 och här finns den allra mest moderna utrustningen för en grym konferens eller ett lyckat kundmöte!
Hos Kaija har ni alltid hela stället för er själva

Konferens hos Kaija

Dagkonferens från 1 295 kr/person

Välkomna på kickoff, konferens eller kundmöte. Hos Kaija finns inte ”bara” konferens. Här möts du av lugnet och inspirationen infinner sig redan på parkeringen. Här har ni alltid hela stället för er själva. Både inne i Stallet, i Orangeriet, i vår Bagarstuga och ute i Trädgården med grillplatsen, pergolan, lekplatsen och alla de magiska miljöerna under alla årstider. Vi har toppmodern konferensutrustning och möblerar efter era önskemål. I dagkonferensen ingår förmiddagskaffe med smörgås, lunch och kaffe med hembakat. Lägg till dryckespaket, middag/middagsaktivitet, en femkamp eller annan aktivitet. Eller varför inte en spännande provning?

Skicka en bokningsförfrågan