Grillad flankstek med ”grön curry” i grillat bröd

En helt galet god rätt som är perfekt för hela familjen. Förbered den ”gröna curryn” i god tid. Samlas sedan runt grillen och låt alla grädda sitt eget bröd i en gjutjärnspanna över elden.

Ingredienser
800 g flankstek

”Grön curry”
½ silverlök
75 g jalapeños
10 g ingefära
17 g syltad ingefära
15 g gari
1 kruka koriander
2 stänk grön tabasco
1 st lime, juicen
4 msk rapsolja

Bröd
50 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl, mjölk

Putsa flanksteken fri från senor, salta och peppra och grilla till önskad innertemperatur.

Skala silverlöken och dela den i mindre bitar. Ta bort kärnhuset från chilin. Mixa alla ingredienser i en mixer till en salsa, tillsätt oljan och smaka upp med salt och peppar.

Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Rulla degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händer.Rulla degen till en rulle och skär degen i 6 bitar.Kavla ut degbitarna till rundlar, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Vänd brödet när det får bruna fläckar, någon minut på varje sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

Skiva flanksteken tunt och lägg dom på det nygrillade brödet, lägg på ”den gröna curryn” och ät medan brödet är varmt.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]