Grilla skaldjur

Örtgrillade havskräftor med rökt smörhollandaise kittlar dödsskönt i kistan. Inte är det svårt heller ...

Ingredienser 16 st havskräftor 100 g smör, rumstempererat 1 kruka dill, finhackad 1 kruka persilja, finhackad 1 kruka oregano, finhackad 0,5 dl ströbröd 0,5 citron, juice 200 g smör 2 äggulor 1 msk vatten 1 tsk schalottenlöksvinäger salt och svartpeppar Dela havskräftorna på längden och knäck klorna. Lägg smör, örter, ströbröd och citronjuice i en bunke, blanda väl och fördela smeten över alla havskräftor och grilla dem hastigt. Lägg smöret i en rostfri bunke, placera bunken i en grill och lägg lite rökspån på glöden, lägg på ett lock, smält och rök smöret i 30 minuter. Lägg äggulor, vatten och vinäger i en kastrull och vispa luftigt över svag värme. Tillsätt smöret i en jämn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt.