Grilla skaldjur

Örtgrillade havskräftor med rökt smörhollandaise kittlar dödsskönt i kistan. Inte är det svårt heller …

Ingredienser
16 st havskräftor
100 g smör, rumstempererat
1 kruka dill, finhackad
1 kruka persilja, finhackad
1 kruka oregano, finhackad
0,5 dl ströbröd
0,5 citron, juice

200 g smör
2 äggulor
1 msk vatten
1 tsk schalottenlöksvinäger
salt och svartpeppar

Dela havskräftorna på längden och knäck klorna.
Lägg smör, örter, ströbröd och citronjuice i en bunke, blanda väl och fördela smeten över alla havskräftor och grilla dem hastigt.
Lägg smöret i en rostfri bunke, placera bunken i en grill och lägg lite rökspån på glöden, lägg på ett lock, smält och rök smöret i 30 minuter.
Lägg äggulor, vatten och vinäger i en kastrull och vispa luftigt över svag värme.
Tillsätt smöret i en jämn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]