Örtgrillade havskräftor med rökt smörhollandaise kittlar dödsskönt i kistan. Inte är det svårt heller ...
Ingredienser
16 st havskräftor
100 g smör, rumstempererat
1 kruka dill, finhackad
1 kruka persilja, finhackad
1 kruka oregano, finhackad
0,5 dl ströbröd
0,5 citron, juice
200 g smör
2 äggulor
1 msk vatten
1 tsk schalottenlöksvinäger
salt och svartpeppar
Dela havskräftorna på längden och knäck klorna.
Lägg smör, örter, ströbröd och citronjuice i en bunke, blanda väl och fördela smeten över alla havskräftor och grilla dem hastigt.
Lägg smöret i en rostfri bunke, placera bunken i en grill och lägg lite rökspån på glöden, lägg på ett lock, smält och rök smöret i 30 minuter.
Lägg äggulor, vatten och vinäger i en kastrull och vispa luftigt över svag värme.
Tillsätt smöret i en jämn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt.