Glöm tråkglöggen!

Glögg, med russin och skållade mandlar i all ära. Men är det inte dags att hotta upp din gamla glöggtradition?

Julens kryddigaste dryck passar till det mesta. Båda kall och varm.
Under senaste åren har det poppat upp en hel massa varianter av glögg från många olika leverantörer. Ett exempel är Uppsalastoltheten Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg, som är hett diskussionsämne bland glöggivrarna just nu.

Gemensamt är dock att glögg smakar – mycket! Det betyder att den kräver sin smakkompis när det kommer till tilltugg eller mat.
Inga mesiga rätter här inte! Till glögg bör du satsa på lite kaxiga smaker.

Vit glögg, eller glögg blandad med mousserande vin, Richard Juhlins
alkoholfria är ett hett tips, eller kanske fruktsoda till kidsen, passar finfint som välkomstdrink. I med en snygg isbit så är du hemma.
Vill du lägga till det lilla extra skaffar du stjärnanis, rosmarin eller torkad citrus som både förhöjer smaken och är snyggt och trevligt.

Vinglöggen kan du med fördel servera till mat, testa till smakrik asiatisk mat till exempel. Rumstempererad funkar. Varm glögg har en tendens att smaka mera alkohol.

Frågar du Kaija så är en välkomponerad ostbricka den perfekta kompisen till all glögg. Tänk gärna lokalproducerat eller åtminstone svenskt när du väljer ostar.

 

Vintertips

Värmande äppelmust!

Värm upp en riktigt god äppelmust i en kastrull tillsammans med någon eller några kanelstänger och hela, vackra stjärnanis.

Låt musten bli riktigt varm och häll på lite calvados, cognac eller mild whisky och njut!

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]