Kaija testar Ginger Beer

Ginger Beer – trendigt & hett

Vi har testat åtta olika sorters Ginger Beer och konstaterar att det är stor skillnad
både i smak och sötma, några smakar myyycket ingefära och några är lite mildare.
Vi presenterar dem efter sockerhalt. Vilken som blir din favorit väljer du ju själv.

Fentimans Ginger Beer

Den här är ljus, nästan genomskinlig och klar. Doftar lite stickigt och kryddigt. Smaken är söt, nästan lite fruktig.

Socker 7,8%

 

Britwic Ginger Beer

En något grumligare än de andra vi testar. Doftar citrus och tydlig ingefära och har en mycket söt och mild smak av ingefära, lite lemonadkänsla!

Socker 8,5%

 

Sahlins brygghus Ginger Beer

En helt klar dryck som doftar lite blommigt och svagt av ingefära. Inte så stark smak av ingefära, passar bra som måltidsdryck. En snäll dricka!

Socker: 8,6%

 

Bundaberg Ginger Beer

Den här har en gröngul färg och doftar sött, nästan som Sprite. Lite besk eftersmak och en väldigt sjyst kolsyra.
Socker: 10,8%

 

Trainstation Brewery Ginger Rail

Drycken är klar och genomskinlig. Den doftar lite 7Up – på ett bra sätt. En bra måltidsdryck, bra balans mellan hetta, sötma och syra. Lagom hetta.

Socker: 11,2%

 

Belvoir Organic
Ginger Beer

Ljus dryck med lite grumligt utseende. Doftar starkt av färsk ingefära. Har en något stickig, men god, smak. Svag kolsyra. Påminner om hemkokt ingefärsdricka.

Socker: 11%

 

ICA Mangoginger

En gyllengul dryck med tydliga och fina bubblor. Smakar sockersött, har nästan en tuggummismak. Påminner om läsken man drack som barn på 70-talet.
Socker: 12%

 

Ginger Joe non alcoholic

Den här har en guldbrun färg och fin kolsyra. Doften kan man mest beskriva som söt. Smaken är karamellig men frisk med en liten nyans av apelsin.

Socker: 12%

Champagneprovning

Champagne & festsnittar

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande snittar som passar perfekt till fest. Du kommer att få inspiration till välkomsttilltugg och som avrundning på festkvällen. Eller kanske till nyårskalaset? Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du…
Sushiskola Tickster 520

Lär dig laga sushi av mästaren

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija. Gästerna får laga olika sorters sushi. Du får lära dig sushitillverkning från grunden. Det här är en spännande kurs där…
Champagneprovning Tickster biljett 1104

Champagne- och Ostprovning med Chatrin Jakobsson

Prova fem olika sorters Champagne tillsammans med utvalda spännande ostar. Upptäck olikheter mellan de ädlaste av bubblor och lär dig mer om Champagne. Vi testar i olika glas och i olika kombinationer och du kommer att gå hem med flera Aha-uppleveser och ny kunskap. Vi börjar med en välkomstdrink innan provningen som leds av inspirerande…