Ge inte upp dina gröna tomater

Hann inte alla dina tomater med i år heller? Sitter de där, gröna och lite frusna när det är dags att göra vinter i trädgården?
Luuugn! Det finns hjälp att få. Och det är superlätt. Plocka dina omogna tomater och lägg dem på en bricka eller ett fat tillsammans med någa mogna äpplen. Det gör inget om äpplena är lite stötta, det är till och med bättre. Ställ ljust och vänta en eller ett par veckor. Plötsligt har de allra flesta bklivit röda och mogna.

Ett tips om du har många är att göra en grym tomatsås till vinterns middagar. Lägg tomaterna på en plåt i ugnen i ca 100 grader i en och en halv timme. De ska inte bli brända, men lite svärta kan var agott. Lägg i örter, vitlök, lite olivolja och de kryddor du gillar.
Låt svalna och mixa eller mosa med en gaffel. Frys in eller använd direkt.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]
Bjud på exotisk Taginegryta

Bjud på exotisk Taginegryta

Tagine är ett toppigt kärl gjort av lera eller keramik där man lagar härliga rätter av lamm, nötkött, kyckling och massor av grönsaker.
Testa vårt recept på en härlig gryta

läs mer