Fisktacos på abborre ala Joakim Lundblad

Den här rätten gör du med lätthet över en öppen eld. Går fint att göra hemma i köket också. Servera gärna med tomatröra och dillkräm.

Abborre

Stek fisken i olja och lite smör, men låt den behålla en lite rå kärna i mitten. Smaksätt mot slutet genom att lägga i krossad vitlök. Salta och peppra.

Stek svampen i olja och avsluta med smör. Smaksätt med timjan och lite schalottenlök. Salta och peppra.

Glödhoppor

Blanda ihop alla ingredienser och rör om till en deg. Riv ut i små bullar. Kavla dem till tunna bröd.

Stek på medelvärme i stekpanna, på grill eller över öppen eld i en gjutjärnspanna.

Tomatröra

Skär bort kvistfästet och dela i små tärningar. Klipp kryddkrassen och skiva rödlöken. Blanda ihop precis innan servering, smaka av med salt och peppar.

Dillkräm

Blanda alla ingredienser till en slät kräm

Servering

Lägg fisk och svamp på brödet och toppa med tomatröran. Klicka på lite av dillkrämen. Vi ihop brödet och ät som en taco.

 

Ingredienser

Abborre

300 g abborrfilé

Olja och smör till stekning

2 vitlöksklyftor

Salt och nymald peppar

200 g svamp /kantareller, ostronskivling)

2 msk rispad backtimjan

2 schalottenlökar/rödlök finskuret

 

Glödhoppor

2,5 dl filmjölk

0,5 dl ljus sirap

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

4 dl vetemjöl

3,5 dl rågsikt

 

Tomatröra

1 tomat

1 ask kryddkrasse

1 rödlök

1,5 msk ponzu

0,5 dl olivolja

Salt och peppar

 

Dillkräm

1 dl smetana

0,5 dl vitlöksklyfta, riven

0,5 dl hackad dill

1 msk olivolja

 

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]