Den här rätten gör du med lätthet över en öppen eld. Går fint att göra hemma i köket också. Servera gärna med tomatröra och dillkräm.
Abborre
Stek fisken i olja och lite smör, men låt den behålla en lite rå kärna i mitten. Smaksätt mot slutet genom att lägga i krossad vitlök. Salta och peppra.
Stek svampen i olja och avsluta med smör. Smaksätt med timjan och lite schalottenlök. Salta och peppra.
Glödhoppor
Blanda ihop alla ingredienser och rör om till en deg. Riv ut i små bullar. Kavla dem till tunna bröd.
Stek på medelvärme i stekpanna, på grill eller över öppen eld i en gjutjärnspanna.
Tomatröra
Skär bort kvistfästet och dela i små tärningar. Klipp kryddkrassen och skiva rödlöken. Blanda ihop precis innan servering, smaka av med salt och peppar.
Dillkräm
Blanda alla ingredienser till en slät kräm
Servering
Lägg fisk och svamp på brödet och toppa med tomatröran. Klicka på lite av dillkrämen. Vi ihop brödet och ät som en taco.
Ingredienser
Abborre
300 g abborrfilé
Olja och smör till stekning
2 vitlöksklyftor
Salt och nymald peppar
200 g svamp /kantareller, ostronskivling)
2 msk rispad backtimjan
2 schalottenlökar/rödlök finskuret
Glödhoppor
2,5 dl filmjölk
0,5 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
3,5 dl rågsikt
Tomatröra
1 tomat
1 ask kryddkrasse
1 rödlök
1,5 msk ponzu
0,5 dl olivolja
Salt och peppar
Dillkräm
1 dl smetana
0,5 dl vitlöksklyfta, riven
0,5 dl hackad dill
1 msk olivolja