Fisktacos på abborre ala Joakim Lundblad

Den här rätten gör du med lätthet över en öppen eld. Går fint att göra hemma i köket också. Servera gärna med tomatröra och dillkräm.
Abborre Stek fisken i olja och lite smör, men låt den behålla en lite rå kärna i mitten. Smaksätt mot slutet genom att lägga i krossad vitlök. Salta och peppra. Stek svampen i olja och avsluta med smör. Smaksätt med timjan och lite schalottenlök. Salta och peppra. Glödhoppor Blanda ihop alla ingredienser och rör om till en deg. Riv ut i små bullar. Kavla dem till tunna bröd. Stek på medelvärme i stekpanna, på grill eller över öppen eld i en gjutjärnspanna. Tomatröra Skär bort kvistfästet och dela i små tärningar. Klipp kryddkrassen och skiva rödlöken. Blanda ihop precis innan servering, smaka av med salt och peppar. Dillkräm Blanda alla ingredienser till en slät kräm Servering Lägg fisk och svamp på brödet och toppa med tomatröran. Klicka på lite av dillkrämen. Vi ihop brödet och ät som en taco.  

Ingredienser

Abborre 300 g abborrfilé Olja och smör till stekning 2 vitlöksklyftor Salt och nymald peppar 200 g svamp /kantareller, ostronskivling) 2 msk rispad backtimjan 2 schalottenlökar/rödlök finskuret   Glödhoppor 2,5 dl filmjölk 0,5 dl ljus sirap 1 tsk salt 1 tsk bikarbonat 4 dl vetemjöl 3,5 dl rågsikt   Tomatröra 1 tomat 1 ask kryddkrasse 1 rödlök 1,5 msk ponzu 0,5 dl olivolja Salt och peppar   Dillkräm 1 dl smetana 0,5 dl vitlöksklyfta, riven 0,5 dl hackad dill 1 msk olivolja