Sanna och vännernas magiska kväll på Stallet

En strålande kväll i slutet av augusti samlas 15 kompisar till Sanna Dafnäs hos Kaija på Stallet för att fira en något försenad 40-årsdag. Tillsammans lagar de en festmåltid och hinner med en tuff kamp på bolebanan som uppvärmning.

Strax efter 16 kommer ett förväntansfullt gäng till Stallet. Eftermiddagssolen dröjer sig kvar och gänget välkomnas av Kaija Carlson på den stenbelagda uteplatsen med magisk utsikt, där brunvita hästar betar rofyllt en bit bort i skogsbrynet. Tilltugg och tillhörande dryck serveras och sällskapet bekantar sig. Alla är vänner till födelsedagsbarnet, men alla känner inte varandra. Skratten och kramarna avlöser varandra och den nyblivna 40-åringen får stora silvriga ballonger i form av en fyra och en nolla runt halsen.

Sakta strosar gänget genom trädgården till boulebanan som ligger omringad av nyplanterade bärbuskar.

– Vilket ställe, jag kommer aldrig att vilja åka hem, ropar någon, och får medhålla av vännerna.

Lag delas och tävlingen börjar. Någon deklarerar att det här inte är favoritgrenen för att direkt efter langa iväg ett perfekt klot som landar sida vid sida med den lilla bollen.
Det blir en hel del funderingar över regler, och det tar inte lång tid innan måttbandet åker fram. Rätt ska vara rätt och tills slut kan man utse en vinnare.
Men det finns inga förlorare.

Sanna Dafnäs och väninnorna är redo att laga mat tillsammans!

Kaija samlar gruppen och delar in i fyra olika lag som får en varsin rätt att laga. En gazpacho, rimmad kyckling, risottofyllda tomater och en grym äppelkaka står på menyn. Tillsammans, med olika erfarenhet av matlagning, arbetar tjejerna fram en festmåltid.

– Jag är verkligen helt värdelös på att laga mat, pax för att hacka något, utbrister någon.

En annan har ganska bra koll på matlagning, men lyckas ändå snappa upp lite nya kunskaper. Kaija myser mellan borden och delar med sig av kunskaper kring maten som växer fram. Att röda mustiga tomater är vackra i maten håller de flesta med om, men nu får det veta att den röda godingen är full av nyttigheter för just kvinnor också.

Några ber om råd och Kaija hjälper dem på traven, med van hand. Det diskuteras, slamras med knivar och slevar, skrattas och babblas. Ett bord med drycker står uppdukat och stämningen är på topp. Sakta växer middagen fram.

Gänget sätter sig till bords i det vackert dukade orangeriet, med naturen precis utanför glasväggarna. Kaija presenterar utvalda drycker både med och utan alkohol och till och med hon som tidigare på kvällen var lite tveksam till tomater uppskattar gazpachon som är den första rätten.

Varje lag får presentera sin rätt och gruppen myser tillsammans i sommarkvällen.

När middagen är uppäten, alla är mätta och belåtna strosar de hemåt, en del med några nya bekantskaper och alla med nya kunskaper.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]