Enkelt helggodis med lax

Det här är  mitt favoritgodis på fredagskvällar eller som tilltugg en fördrink.

Ingredienser
200 g lax av sushi och sashimi kvalite

Drygt ½ dl japansk tamarisoja

½ till 1 msk sambal oelek

En halv citron

 

Gör så här

Rör ihop soja och sambal oelek i en skål

Skiva laxen i tunna skivor.

Lägg upp på ett fint fat med kant

Pressa citron över laxen

Ringla all soja över laxen.

Stå över 30 min

 

Rosta Kvantums surdegsbröd. Njut med laxskivor på!

Enkelt är gott/Kaija

Läs mer

Sushiskola med Joakim Lundblad hos Kaija

Sushiskola med Joakim Lundblad

Laga sushi med mästaren

Délice de Bourgogne

Torsdagsosten: Délice de Bourgogne

En underbart, krämig rackare!

Picklade grönsaker hos Kaija

Fermenterat, inlagt, picklat!

Nu är det läge att ta hand om grönsakerna