Enkelt helggodis med lax

Det här är  mitt favoritgodis på fredagskvällar eller som tilltugg en fördrink.

Ingredienser
200 g lax av sushi och sashimi kvalite

Drygt ½ dl japansk tamarisoja

½ till 1 msk sambal oelek

En halv citron

 

Gör så här

Rör ihop soja och sambal oelek i en skål

Skiva laxen i tunna skivor.

Lägg upp på ett fint fat med kant

Pressa citron över laxen

Ringla all soja över laxen.

Stå över 30 min

 

Rosta Kvantums surdegsbröd. Njut med laxskivor på!

Enkelt är gott/Kaija

Läs mer

Kaija_smörrebröd_07

Smörrebröd med brieost och äppelchutney

Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och låt koka upp, låt den sedan sjuda i 10 minuter. Rör ned sockret, fortsätt sjuda utan lock i cirka 40 minuter. Rör om…
mat och dryck event

Utbildning: Mat & Vin i kombination

Genom att kombinera mat & vin på rätt sätt kan du ta smakupplevelsen till helt nya höjder.

Kaija_smörrebröd_08

Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och pepparrot

Remouladsås i lite ny tappning (räcker till 10-12 smörrebröd) Rör ihop såsen. Den behöver stå och ”mogna” i minst en timme.   Picklad silverlök (eller rödlök) Koka upp lagen och låt den svalna. Skär silverlöken i fina, tunna skivor eller skiva den i mandolin. Låt ligga i lagen i en väl rengjord burk i kylskåp.…