Dags att hotta upp tacokvällarna

Vardagen är här igen och en och annan av oss har säkert ambitioner för nya, och kanske sundare, matvanor. Men det finns ingen anledning att skrota familjefavoriten tacos.

Varför inte ta tillfället i akt och hotta upp den lite? Det är hög tid för Tacos 2.0!
Du behöver inte gå all in och göra allt från början, byt ut köttfärsen mot fisk, eller gör din egen Pico de Gallo (tomatsalsa, recept här bredvid). Eller varför inte samla familjen och baka egna tortillabröd?

Panerad fisk eller kyckling, marinerad biff eller tofu, färsk hummer, tärnad mango, eller kanske apelsin eller pulled pork … Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Testa dig fram!

En favorit är kocken Joakim Lundblads tacos på aborre med dillkräm med bröd bakat över öppen eld. Perfekt alternativ till korven när det ska grillas. Helt klart tacos 2.0 och inte alls svårt som det kanske låter.

Läs mer

salsa klar ny

Salsa som funkar till allt

Vi kallar den ofta Pico de Gallo, men tomatsalsa funkar ju också..