Blinier – små snygga boveteplättar

Smarriga blinier med gott på toppen är svåra att motstå. Perfekt till den stundande trettonhelgen.
Busenkelt att göra. Plättlätt helt enkelt!

Gör så här: Blanda lite av fingervarmt vatten med jästen. Lös upp väl.

Tillsätt resten av vattnet, salt, mjöl och ägg. Rör ordentligt.

Låt svälla under duk under cirka en timme.

Smält smör och mjölk ihop.

Rör kraftigt ner i smeten.

Stek på plättlagg.

 

Är direkt med till exempel:

Gräddfil

Rödlök

Forellrom

Kalixlöjrom

Rom

Dillvippa

Ingredienser

25 g jäst

1 dl ljummet vatten

2,5 dl bovetemjöl

1,0 dl vetemjlöl

1 tsk salt

3 ägg

50 gr smör

2 dl mjölk

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]
Bjud på exotisk Taginegryta

Bjud på exotisk Taginegryta

Tagine är ett toppigt kärl gjort av lera eller keramik där man lagar härliga rätter av lamm, nötkött, kyckling och massor av grönsaker.
Testa vårt recept på en härlig gryta

läs mer