Bjud på en magisk pizzabuffé i höst

Pizza funkar! En riktigt grym pizzabotten gör skillnad. Det tar lite tid, men är värt varenda minut. Här är vårt recept.

Ingredienser

  • 600 g Ramlösa kvarn Tipo 00 mjöl
  • 5 g torrjäst eller 10 g färsk
  • 5 g honung
  • 3 dl vatten (blanda med honungen)

Gör så här

  • Blanda jäst och mjöl. Tillsätt honungsvattnet.
  • Lägg i bunke med lock. Skaka försiktigt så att allt vatten tas upp av mjölet. Knåda inte!
  • Låt vila i rumstemperatur i 2 timmar.
  • Ställ sen bunken med lock i kyl minst över natten. Den kan stå så i kylen i några dagar om man vill.
  • Ta ut bunken och lägg i en degblandare. Tillsätt 1 dl vatten, 15 g salt och
    1 msk olivolja. Blanda i ca 10–15 minuter på medelhög hastighet.
  • Låt degen vila en kvart i blandaren.
  • Starta maskinen på full effekt i ca 5 sekunder.
  • Ta ut degen. Forma till en stark boll. Sträck degen och vik in den under sig själv så att glutentrådarna blir starka.
  • Låt pizzadegen vila i cirka 1 timme inlindad i plastfilm så att den inte torkar.
  • Olja händer och deg och gör 3–4 bollar. Vila 1 timme under plastfilm.
  • Starta ugnen på högsta värme och lägg in en pizzasten/pizzastål och förvärm så att den blir så varm som möjligt. Har man en grill med pizzasten eller pizzaugn så kan man med fördel grädda i 400 grader då det ger bäst resultat och smak.
  • Ta pizzabollarna och lägg i en liten hög mjöl på bänken. Tryck från mitten och utåt och forma en rund pizza. Försök att inte röra kanten så mycket och få ut en ca 28–30 cm rund pizza med en lite tjockare kant kvar.
  • Grädda i cirka 90 sekunder i 400 grader och något längre i lägre temperatur.

Var inte rädd för att ta ut svängarna. Ost, champinjoner och skinka är ju gott, men testa sardeller för grym sälta. Byt ut tomatsåsen mot till exempel creme fraiche eller pensla med god olivolja och lägg på chevréost, päron och valnötter. Grymt gott!
Toppa med valfri ost. Testa gärna olika ostar. Ädelost är inte dumt eller varför inte blanda olika sorter?
Samla familjen eller gästerna och låt alla vara med och göra sin variant.

 

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka, så preliminärbokar vi om det är ledigt. Skriv gärna vilket datum du vill ha om du vet det. Vi hör av oss till er så fort vi kan. Du förbinder dig inte till något, detta är bara en förfrågan. Vi hörs/Kaija & Co

 

[contact-form-7 id="4991" title="Kontakta ny"]