Michel Jamais nya bok Vin och vego

Michel Jamais presenterar den bästa kombon av vin och vego

I nya boken Vino Vego guidar den välkände sommelieren och kocken Michel Jamais, som ofta gästar Stallet, till de bästa kombinationerna av vegetarisk mat och vin.

Michel, som är både sommelier och utbildad kock guidar läsaren hur råvarorna bäst tas tillvara och vad man ska tänka på för att möta olika viners karaktär. Att inte bara smaker och dofter spelar stor roll för samspelet, utan också att texturer och till exempel kryddhetta.

Utifrån 14 olika vintyper har Michel Jamais skapat recept på maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Boken bjuder på gott om tips på hur man kan byta ut råvaror och laga mat efter säsong och tillgång. Boken innehåller också recept på veganska buljonger och såser, den viktiga grunden för att kunna skapa smakrika vegetariska maträtter.

Vino Vego ger dig nycklarna till att själv kunna experimentera i det gröna köket så att dina mat- och vinupplevelser lyfter till nya nivåer.

Michel Jamais är en av Sveriges mest etablerade sommelierer och vinkännare. I snart 30 år har han med kunskap och passion inspirerat tiotusentals vinintresserade genom provningar, föreläsningar, sommelierutbildningar, radio- och teveinslag, samt genom böcker och artiklar.

Sedan starten är Michel Jamais en av Kaijas samarbetspartners och leder matlagningsevent med fokus på smaker för företag och grupper i Stallet.

Vill du laga mat, prova vin och upptäcka smaker med Michel Jamais hos Kaija i Stallet? Mejla info@kaija.se för offert

Kickoff eller konferens hos Kaija i Uppsala

Teambuildning och AW hos Kaija

Välkomna till Kaija för inspiration, möten och teambuildning.

BBQ utbildning hos Kaija

BBQ för er som vill briljera vid grillen

Ni lagar den perfekta maten över öppen eld tillsammans med vår kock.

Sushiskola med Joakim Lundblad hos Kaija

Sushiskola med Joakim Lundblad

Laga sushi med mästaren