Kocken Joakim Lundblad gästar Kaija och Stallet

Joakim Lundblad kommer till Stallet

Joakim Lundblad är en av Sveriges mest uppskattade asiatiska kockar och är en fena på fisk och skaldjur. Han fångar gärna fisken själv.
–Lyckan är att jag kan kombinera fiskeintresset med matlagningen, säger han.
Nu kommer han till Stallet och lagar en fisk- och skaldjursmiddag med asiatisk touch.

Den 24 oktober gästar Joakim Lundblad Stallet och bjuder på en fantastisk, välkomponerad middag i fyra akter som serveras med noga utvalda drycker av Stallets sommelier Kaija Carlson. Gästerna bjuds på exotiska, spännande kombinationer där Joakim själv berättar om maten. Gästerna kommer garanterat att gå hem med helt nya smakupplevelser i bagaget.

Joakim Lundblad började sin kockkarriär på Operakällaren och har jobbat på bland annat Michelinkrogen Lejontornet. Han har varit kökschef på Yasuragi och utvecklade deras japanska matprofil.
Han har rekordet i Guiness Rekordbok för perfekt sushitillverkning.

Joakim säger själv att det kanske inte syns på utsidan, men på insidan är han mer japansk än svensk. Han undervisar på Restaurangakademien och håller utbildningar, gästföreläsningar och gästspel runt om i Sverige. Han har också suttit med i juryn för Årets Kock och varit juryordförande både på SM och NM i shushi. Han har även författat flera kokböcker. Kanske känner du igenom honom från morgonsändningarna i TV4 …

 

Kvällens meny

  • Ytfriterad hamashi • Hosomaki med soyakokt rättika & najadlax • Nigiri med eldad örret & soyareduktion
  • Tonfisktataki med marinerade böngroddar • Skaldjurs gyoza, friterad • Okonomiyaki (japansk blini) med löjrom och shisosmetana
  • Kryddsotad lax med hjortroncurd och quinoasallad med lök • Varma sobanudlar med pankofriterade blåmusslor, dillolja • Räkmuffins med plommonsås
  • Soya créme brülee med yuzukaramelliserad färsk fruktSommelier Kaija Carlson har tagit fram dryckespaket till maten, både med och utan alkohol

Boka in en helkväll med Joakim Lundblad hos Kaija 24 oktober

Fisk- och skaldjursmiddag med asiatisk touch i fyra akter serveras tillsammans med utvald dryck av Stallets sommelier Kaija Carlson.

Läs mer och köp din biljett HÄR

Kaija fiskar med Joakim Lundblad

Kaija fiskar med Joakim Lundblad

Vi åker hem efter en dag vi aldrig kommer att glömma