Mat och vin i kombination

Genom att kombinera mat & vin på rätt sätt kan du ta smakupplevelsen till helt nya höjder. På ett enkelt och roligt vis får du grundläggande kunskap om sensorik och grundsmakerna, vilket är basen i allt som har med mat och vin att göra. Vi gör mycket praktisk provning med vin och olika grundsmaker. Kvällen avslutas med att vi äter fyra olika rätter och provar de olika vinerna som har ingått i kursen tillsammans. Kursen är perfekt för dig som är nybörjare i att kombinera mat och dryck men självklart också för dig som har en del kunskap och vill fördjupa dig lite mer, under vägledning av Kaija Carlson, sommelier.

Vi startar med en matig smörgås och kaffe/the. Vi testar fyra olika viner, två vita och två röda tillsammans med en smaktallrik med de olika grundsmakerna .

Efter den teoretiska och praktiska genomgången äter vi fyra mindre rätter som kombineras med vinerna.

Torskrygg med örtsås

Fiskwallenbergare med ärtor och brynt smör

Rödbetor med chevré och rostade pumpakärnor

Ryggbiff med potatisbakelse och rödvinssås

Välkomna till Stallet!

Datum

okt 15 2019

Tid

18:00

Kostnad

1 295 kr + service

Mer info

Köp biljett
Köp biljett