Joakim Lundblad kock gästspel hos Kaija i Stallet

Fisk- och skaldjur med asiatisk touch

En Sveriges främsta asiatiska kockar, Joakim Lundblad, gästar Stallet och bjuder på en fantastisk, välkomponerad middag i fyra akter som serveras med noga utvalda drycker av Stallets sommelier Kaija Carlson. Evenemanget har 18-årsgräns

Kvällens meny

• Ytfriterad hamashi • Hosomaki med soyakokt rättika & najadlax • Nigiri med eldad örret & soyareduktion

• Tonfisktataki med marinerade böngroddar • Skaldjurs gyoza, friterad • Okonomiyaki (japansk blini) med löjrom och shisosmetana

• Kryddsotad lax med hjortroncurd och quinoasallad med lök • Varma sobanudlar med pankofriterade blåmusslor, dillolja • Räkmuffins med plommonsås

• Soya créme brülee med yuzukaramelliserad färsk frukt

Joakim Lundblad är en av Sveriges bästa asiatiska kockar och är en fena på fisk- och skaldjur. Han började sin kockkarriär på Operakällaren och har jobbat på bland annat Michelinkrogen Lejontornet. Han har varit kökschef på Yasuragi och utvecklade deras japanska matprofil. Han har rekordet i Guiness Rekordbok för perfekt sushitillverkning. Joakim säger själv att det kanske inte syns på utsidan, men på insidan är han mer japansk än svensk. Joakim undervisar på Restaurangakademien och håller utbildningar, gästföreläsningar och gästspel runt om i Sverige. Han har också suttit med i juryn för Årets Kock och varit juryordförande både på SM och NM i shushi. Han har även författat flera kokböcker. Kanske känner du igenom honom från morgonsändningarna i TV4 …

Pris: 1 695 + serviceavgift. Dryckespaket 795 kr alt 495 kr (alkoholfritt)

Datum

okt 24 2019

Tid

18:00 - 22:00

Mer info

Köp biljett
Köp biljett