Asiatiska smaker med Joakim Lunblad

Asiatiska smaker med Joakim Lundblad

Välkommen på en kväll fylld av inspiration, kunskap och massor av smak. Kockprofilen Joakim Lundblad är en av Sveriges främsta sushikockar och har en gedigen erfarenhet av det asiatiska köket. Nu kommer han till Kaija och visar hur man gör sushiris på riktigt, skär fisken till nigiri och sashimi och reder ut skillnaden mellan Norimaki, Uramaki och Hosomaki.

Vi startar med en välkomstdrink. Under kvällen serveras flera olika sushi och 4 små spännande rätter inklusive en söt avslutning signerade Joakim Lundblad.

Vi har tagit fram dryckespaket med noga utvalda drycker som ni beställer när ni bokar. Det går också bra att köpa sin dryck på plats.

Dryckespaketet finns både med och utan alkohol.

Dryckespaket 395 kr  (Alkoholfritt 195 kr)

 

Hos Kaija i Stallet är det lätt att hålla avstånd antalet gäster är begränsat. Vi följer självklart alla rekommendationer.

Full återbetalning vid avbokning.

 

Hitta till Stallet: Kaijas utbildningscenter, Stallet, ligger i Vaksala-Lunda, längs väg 288 mot Östhammar och höger mot Norrhällby strax innan Jälla.

Åk Buss: Buss nr 119 går från Uppsala C (läge C) och stannar utanför Stallet

 

Kvällens meny

# Lax nigiri

# Gös/Abborre nigiri

# Grillmarinerad zuccini

 

# Nori maki fylld med lax gurka och tamago (japansk omelett)

# Ura maki fylld med tonfisk tat bitar/portaki, stekt shitakesvamp (chilimarinerad) och grön sparris

# Hosomaki fylld med najadlax toppad med marinerade böngroddar

Fyra små rätter

# Ytfriterad Hamashi

# Kryddbakad öring med hjortroncurd och bonito soya

# Kara-age kyckling med chilimajonnäs, picklad pumpa samt chili popcorn. Risblad och torkade blommor

# Sweet Nem och kokossorbet

Om Joakim Lundblad

Joakim Lundblad är en av Sveriges mest uppskattade asiatiska kockar och är en fena på fisk och skaldjur. Han fångar gärna fisken själv.
Joakim Lundblad började sin kockkarriär på Operakällaren och har jobbat på bland annat Michelinkrogen Lejontornet. Han har varit kökschef på Yasuragi och utvecklade deras japanska matprofil.
Han har rekordet i Guiness Rekordbok för perfekt sushitillverkning.

Joakim säger själv att det kanske inte syns på utsidan, men på insidan är han mer japansk än svensk. Han undervisar på Restaurangakademien och håller utbildningar, gästföreläsningar och gästspel runt om i Sverige. Han har också suttit med i juryn för Årets Kock och varit juryordförande både på SM och NM i sushi. Han har även författat flera kokböcker. Kanske känner du igenom honom från morgonsändningarna i TV4 …

28 maj
17-20.30
Pris: 995 kr/person. Köp fyra biljetter (där ni i sällskapet sitter vid samma bord): 895 kr/person. Anmälan sker till info@kaija.se

Dryckespaket 395 kr  (Alkoholfritt 195 kr)

Full återbetalning vid avbokning